Ukens Filmtips #2

Ettersom det har vært påske, og det ikke finnes noe bedre enn et godt mysterie i påsketiden, tenke jeg at vi skulle ta turen inn i verden til det største mysterie av alle – Zodiac morderen!

I filmen Zodiac, av David Fincher, blir vi med Robert Fincher, blir vi med Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal), en cartoonist for the San Fransisco Chronicle, i hans besettelse av å finne ut hvem den beryktede Zodiac morderen er. Inspektør David Toschi (Mark Ruffalo) har ikke hatt hell med å fange den berømte morderen, kanskje dette vil endres etter han finner en usedvanlig sammarbeidspartner i Graysmith.

Filmen har et fantastisk cast som får alle hendelser til å virke troverdig, noe som er viktig i en slik fortelling da den er basert på en sann historie. Regissøren David Fincher som er best kjent for filmene Seven og Gone Girl, vet hvordan man skal bygge spenning i en en thriller. La oss bare si at man ikke blir skuffet over hvordan spenningen bygger seg opp i denne filmen heller. Zodiac er kjent for måten den får mennesker til å tvile på alt de trodde var sant. Lurer den deg?

Terningkast: 

 

Ukens Kinotips: Ready Player One!

Sjekk ut et tidligere innlegg for en beskrivelse av filmen!

Ready Player One!