Top 10 Netflix TV-Shows

La oss bevege oss inn i Tv-verden, nermere sakt Netflix Tv-verden. I flere år nå har Netflix dominert på skjermen i de fleste hjem i verden, mye av grunnen til dette er nok fordi de har plukket opp Tv-serier fra andre tv-nettverk, samt laget sine egne originale serier. Let’s dive in shall we?

10. Master Of None

Denne Emmy vinnende serien fortjener sårt litt mer publisitet! Skrevet, regissert og skuespill av Aziz Ansari (Parks and Recreation) gjør dette til en serie ulikt alt annet. Med hovedfokus på hverdagen til en indisk skuespiller, tar denne serien på opp alt av temaer, fra rasisme til seksisme. En humorserie uten like!
Serien hadde premiere i 2015 og har til dagsdato kommet ut med 2 sesonger.

9. GLOW

Get ready for a smackdown! Dette er serien for deg som liker humor serier, feminisme og en liten del wrestling! Med Alison Brie (Community) i hovedrollen som Ruth Wilder, en enslig håpefull skuespiller i midten av 30’årene som aldri ser ut til å gjøre noe rett, og Marc Maron (Almost Famous) som mannen som dannet GLOW (Glorious Ladies Of Wrestling). Denne serien får deg virkelig til å sette pris på livet vi har den dag i dag, og den gjør det på en humoristisk og kreativ måte. Endelig en ordentlig Anti-helt man ikke nødvendigvis trenger å elsker for at serien skal bli bra!
Serien hadde premiere i 2017 og har til dagsdato 1 sesong ute på Netflix.

8. Big Mouth

Puberteten er super awkward og veldig skamfull for mange, i denne serien derimot velger de å vise alle de ukomfortable sidene ved dette stadiet i en persons liv. En serie helt uten grenser og samtidig relativt ekte med sine temaer (om man ser bort fra hormonmonsteret, som er helt latterlig morsomt). Stemmer fra utallige kjente komikere bringer karakterene i Big Mouth til livet, både skrevet og voicet av Nick Kroll (Oh. Hello on Broadway).
Serien hadde premiere i 2017 og har til dagsdato 1 sesong ute på Netflix.

7. Marvel series: The Defenders – Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil, Iron Fist, The Punisher

Å plassere de forskjellige Marvel seriene til Netflix i denne listen måtte gjøre i en og samme plassering, for å ikke ta opp alle plassene på listen med bare Marvel (rangeringen av disse seriene fortjener sin egen liste). Med Jessica Jones sin styrke, Luke Cage sin ugjennomtrengelige hud, Daredevil sine overnaturlige reflekser og Iron Fist sin.. ehm Chi ladede iron fist, danner de superhelt gruppen The Defenders. På kjøpet får vi en fantastisk anti-helt og spinnoff serie i The Punisher aka. Frank Castle som vi for første gang ser i serien Daredevil.

Jessica Jones hadde premiere i 2015 og har 2 sesonger, Luke Cage hadde premiere i 2016 og har 2 sesonger, Daredevil hadde premiere i 2015 og har 2 sesonger, Iron Fist hadde premiere i 2017 og har 1 sesong. The Punisher hadde premiere i 2017 og har 1 sesong.

6. The Crown

Denne vilt populere serien om Dronning Elizabeth II’s liv har skapt utrolig mye puplisitet de siste årene. Hvem skulle tenkt seg frem til at livet til en Dronning skulle vært så spennende og fullt av intriger. Med Claire Foy (Breathe) i rollen som Dronning Elisabeth og Matt Smith (Doctor Who) i rollen som Prince Philip. Velkommen til verden bak fasaden  i Westminster og Buckingham Palace.
Serien hadde premiere i 2016 og har til dagsdato 2 sesonger ute på Netflix.

5. Sense8

Hvordan får man 8 forskjellige mennesker til å føle sansene til hverandre? Hvem vet! Men denne serien fikk det til å fungere på så mange plan. Med en komplex men spennende historie, har denne serien alt man muligens kunne ønske seg. Etter å ha lært hvor de kom fra og hva de er har våre 8 helter, på rømmen fra den onde skurken Whisper, funnet ut at de er en del av noe mye større enn de noen gang kunne tenke seg. Serien er filmet på 8 forskjellige steder i verden, noe som gjør denne serien til en av de mest visuelt fantastiske seriene gjennom tidene.

Serien hadde premiere i 2015 og har 2 sesonger ute på Netflix.

4. Orange Is The New Black

Har man ikke hørt om denne serien fra før er det veldig sansynelig at man har bodd under en stein de siste årene. Det er en av de største snakkisene verden rundt og det virker ikke som at folk blir lei av historien til Piper Chapman (Taylor Schilling) og hennes felles innsatte i Litchfield Penitentiary. Med et utrolig cast og fantastiske storylines er det vanskelig å ikke like denne serien, da den også tar opp temaer som er relevante for dagens samfunn og USAs lovsystem.
Serien hadde Premiere i 2013 og har til dagsdato 5 sesonger ute på Netflix.

3. Mindhunter

Om du liker Criminal Minds og lenge har lurt på hvordan de ble «profilers» som fanger seriemordere, er dette serien for deg. Her får man vite hvordan BAU (Behavioral Analysis Unit) ble dannet og hva det gikk ut på.  Jonathan Groff (Frozen) har hovedrollen som Holden Ford, en ung FBI agent som sammen med sin partner Bill Tench, spillt av Holt McCallany (Golden Boy), intervjuer de farligste morderne i historien for å finne ut hvorfor de gjorde som de gjorde. Dette er definitivt en serie som fanger interessen om man har en nyskjerrig side.
Serien kom ut i 2017 og har til dagsdato 1 sesong ute på Netflix.

2. Stranger Things

Watch out for the Demogorgon! Om du liker Tv-serier som er litt spacet men samtidig har elskverdige karakterer er dette definitivt serien for deg. I en liten by der alle kjenner alle forsvinner den unge gutten Will. Samtidig starter rare ting å skje i den lille byen, samt at noen oppdager at en liten jente har spesielle evner (Millie Bobby Brown). Guttegjengen til Will leter febrilskt etter han og får underveis hjelp av jenta med evner, noe som viser seg å være lurt da de finner ut at Will blir holdt i en alternativ verden – The Upside Down. Stranger Things er nøyaktig hva tittelen sier, hvis ikke mer, og er virkelig en serie uten like.
Serien hadde premiere i 2016 og har til dagsdato 2 sesonger ute på Netflix.

Hederlig omtale: Unbreakable Kimmy Schmidt, Making a murderer, The end of the fucking world, 13 reasons why, Dear white people, Love, Black Lightning.

1. Black Mirror

Someone call the police, cause this show killed me a million times over! Black Mirror skaper en ny verden for hver episode den har, alle basert på hvordan teknologi kan hindre eller hjelpe deg. Med en Cast full av kjendiser, har hver episode alltid godt skuespill og regi. Man kan ikke gjøre annet enn å drømme seg vekk i disse forskjellige fremtids-verdnene og forestille seg hva fremtiden egentlig vil bringe. Vil teknologi ødelegge alt vi holder kjært den dag i dag? Med tanke på hvor avhengig vi allerede er av våre telefoner, nettbrett, pc’er og konstant free Wifi er det ikke som holder oss igjen fra å bli til menneskene i disse episodene. Black Mirror er realitetssjekken vi alle trenger!
Serien hadde premiere i 2011 og har til dagsdato 4 sesonger på Netflix.

 

Om du er uenig eller har forslag til serier som burde vært på lista er det bare å legge igjen en kommentar!