Ukens Filmtips

I dette nye segmentet hos Filmkroken vil jeg anbefale en ny film hver uke, samt slenge inn ett tips til en film man kan se på kino. Filmene vil ikke nødvendigvis være nye eller store Blockbusters, ettersom disse filmene allerede har fått mye presse i det siste eller gjennom årene.

Dette er innlegget for deg som har problemer med å velge en film å se på en fredagskveld, eller ikke liker å sitte i timesvis å diskutere med venner, familie eller din kjære over hvem sin tur det er til å velge film.

Ukens Film:

Easy A

I denne brilliante komedien følger vi Olive (Emma Stone), en high school elev som føler seg usynlig i sin hverdag men trives godt med det. Etter en hendelse hvor hun prøver å hjelpe en venn bli mer sosialt akseptert får Olive problemer med sin egen sosiale status. Hun finner fort ut at populæritet ikke er det samme som å være beryktet.

Denne komedien er så smart at den lett kan gå over hodet på noen, hvor dialogen i seg selv kan være vanskelig å forstå om man ikke er god i det engelske språket og de amerikanske normene. Om du forstår dialogen derimot, noe de fleste gjør, vil du finne deg selv le og smile av de minste tingene gjennom filmen. Easy A kan til tider minne om en film av Diablo Cody (Juno) med sine frekke kommentarer og sarkastiske undertoner. Ikke overse denne filmen bare fordi den handler om high school elever, den er ikke lik noen annen high school film, hovedkarakteren gjør til og med et poeng ut av dette. Etter min mening er dette filmen som virkelig plasserte Emma Stone på kartet.

 

Ukens Kinofilm

Tomb Raider

Om du heller kunne tenke deg en tur på kino i helgen i stedenfor å bli sittende hjemme vil jeg anbefale å ta turen for å se den nye Tomb Raider filmen, med Alicia Vikander i rollen som Lara Croft. Girl power og actionpakkede scener, dette er virkelig et eventyr for «hele» familien.