Call Me Lady Bird

Greta Gerwigs “Lady Bird” og Luca Guadagninos “Call Me By Your Name” har begge fått mye oppmerksomhet i award-sesongen, og rettmessig så. Filmene er originale og fantastiske på hver sin måte, samt underdogs i Oscar sammenheng.

Lady Bird handler om 17 år gamle Christine «Lady Bird» MacPherson, spilt av den utrolige talentfulle Saoirse Ronan. Lady Bird er misfornøyd med sitt, inntil videre, kjedelige liv. Hun er klar for forandring, og er ikke redd for å snu livet på hodet for å finne det. Med et manus som fortjener heder og ære, og kanskje en Oscar, er denne filmen verdt all oppmerksomheten den har fått.

Call Me By Your Name er en sår historie om 17 år gamle Elio (Timothée Chalamet) som, over sommeren, finner ut hvor komplisert kjærlighet virkelig kan være. Da familien hans tar imot en farens research-assistants, fra skolen der han jobber, over sommeren i Italia, vekker den eldre og kjekke Oliver (Armie Hammer) interessen til Elio. De ender opp med og utforske Nord-Italia, samt hverandre, i ukene som følger. Denne originale historien kjenner ingen ende og er, etter min mening, veldig Oscar verdig.

Call Me By Your Name, nominert til 4 Oscar, hadde norgespremiere i Januar og går fremdeles på kino, Lady Bird, nominert til 5 Oscar, har norgespremiere 16.03.2018.