Get Out

Det er ikke ofte en skrekk-thriller blir nominert til forskjellige priser, spesielt ikke Oscars. Jordan Peeles «Get Out» derimot, følger helt klart ikke normen.

Da filmen traff kino-lerretet i Norge, april 2017, var det klart hvorfor filmen hadde hatt så stor suksess på kino i USA. «Get Out» tar oss med på en ekkel men likevel fantastisk reise, som holder oss på kanten av setet igjennom hele filmen. Den vil få deg til å le og smile samt hoppe opp av setet i ren skrekk. Med hypnose, eller noe som kan ligne på Voodoo, som hoved skrekk-elementet, blir filmen virkelig one of a kind.

«Get Out» omhandler det ‘interracial’ paret Chris og Rose. De har blitt invitert opp til Rose sine foreldres hus for en langhelg, noe som bekymrer Chris ettersom han ikke vet om de vil takle at han er av afro-amerikansk opphav. Chris kan puste lettet ut da han skjønner at foreldrene ikke virker det minste overrasket over han opphav, men finner fort ut at det er noen ugler i mosen sentrert rundt dette temaet. Rose sin mor jobber som hypnoterapaut og tilbyr rask å hjelpe Chris med sin nikotin avhengighet, samt andre små ting. Etter et skremmende møte med hypnose verden skjønner Chris at noe er veldig, veldig galt. Filmen i seg selv er en utmattende kamp om overlevelse, pakket inn i metaforer (som Black lives matter e.l) og en form for realisme som vekker noe i en.

Filmen er nominert til 4 Oscar, samt var den nominert til 2 Golden Globes, så det er bare å krysse fingrene for regissør Jordan Peele og hovedskuespiller Daniel Kaluuya den 4 mars.