Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

I dette mesterverket av Martin McDonagh blir vi møtt med et vondt og urett bilde av hvordan verden ikke alltid er rettferdig. Filmen viser at selv protagonisten, kanskje spesielt protagonisten, har sine feil og håndterer livet deretter.

Etter syv lange måneder med venting på svar om datterens mord bestemmer Mildred Hayes seg for at nok er nok. Hun trenger en måte å få liv tilbake i etterforskningen om datterens dødsfall. Mildred leier derfor ut tre gigantiske reklame plakater for å få frem sitt budskap på en ekstravagant måte, og ikke minst vekke oppmerksomheten til politisjefen.

Med flott natur og nesten idylliske omgivelser tar McDonagh oss inn i hjertet av Ebbing, før han setter oss på en karusell av følelser. Med en handling som får deg til å ville oppklare alle mord i verden når du forlater kinosalen, og se på Oscar utdelingen med kryssede fingre for Frances McDormand og resten av casten.